Furnir

Skrbno izbrane surovine za edinstvene furnirje

Družba Javor Furnir sodi med najkakovostnejše evropske proizvajalce furnirja; slovi po edinstveni barvi furnirja iz blago parjene bukve in je poznana tudi po proizvodnji plemenitega in spojenega furnirja različnih drevesnih vrst.

Vrhunsko kakovost Javorovega furnirja dosegamo z različnimi metodami rezanja, sodobno tehnologijo in visoko usposobljenimi zaposlenimi. Naravi  vračamo s skrbnim delom in upoštevanjem zahtevnih okoljskih standardov, kakršen je npr. ISO 14001. V ospredju naše ponudbe so najboljši materiali, saj hlodovino skrbno izbiramo na evropsko priznanih rastiščih, upravljanih po zahtevah FSC. V naši prodajni ponudbi lahko izbirate tudi med zračno ali umetno sušenim žaganim lesom različnih avtohtonih lesnih vrst.

furnir

Plemeniti furnir, unikatna umetnina narave

Iz skrbno izbrane najkakovostnejše hlodovine iglavcev in listavcev nastaja plemeniti furnir, ki ga v Javoru izdelujemo v debelinah od 0,3 mm do 2,5 mm. Glede na način odrezovanja se v furnirju ustvarjajo unikatni vzorci narave, kar daje izdelkom iz furnirja svojevrstno estetsko vrednost. Plemeniti furnir se uporablja za izdelavo pohištva in oplemenitenje različnih lesnih izdelkov. Kakovost furnirja določajo njegova tekstura, barva in sijaj, čemur v družbi Javor Furnir namenjamo izjemno veliko pozornosti.